De toekomst van apps: modernisering door AI en Azure cloud

Wil je de groei van je bedrijf verhogen? AI integreren zou wel eens het absolute verschil kunnen maken! AI beschikt over enorme datasets. Deze geven inzicht geven en bieden ontelbare mogelijkheden voor innovatie. AI, wanneer het gecombineerd is met Microsoft Azure maakt de stap naar praktisch toepasbare cloud oplossingen nog kleiner. Benieuwd hoe je deze twee kunt combineren en hoe AI jouw bedrijf kan verbeteren? Let's dive into it!

Gepubliceerd: 01 september 2023

Voordeel 1: Betere code schrijven

AI verbetert de manier waarop developers code schrijven door tools beschikbaar te stellen als 'Copilot', die volledig zijn gebaseerd op het principe van AI. Door gebruik te maken van machine learning helpt Copilot developers niet alleen om code efficiënter te creeren, maar biedt het ook suggesties te doen en zelfs snippets. Dit maakt het codeerproces ontelbaar veel makkelijker en  intuïtiever. Copilot maakt gebruik van de uitgebreide openbare codebase die beschikbaar is op GitHub om opmerkelijke code te creëren.

Voordeel 2: De 'usability' van je app verbeteren

Door te leren van 'usability' zorgt AI ervoor dat een app alvast anticipeert op de volgende stap die de gebruiker wil uitvoeren. Dit zorgt voor een meer intuïtieve en efficiënte 'userexperience', geoptimaliseerd door automatisering en gepersonaliseerde suggesties.

Voordeel 3: Het optimaliseren van gegevens en het creeren van context

Je kunt de bruikbaarheid van je applicaties simpelweg optimaliseren door inzicht te verwerven in de beschikbare gegevens en daar context aan toe te voegen. Dit proces maakt intuïtievere interacties mogelijk en een veel meer gestroomlijnde 'user experience'.

Voordeel 4: AI en Azure

Azure biedt softwareontwikkelaars een 'toolkit' aan die continue verbetert. Dit gaat van services om efficiënt AI-gebaseerde applicaties te bouwen, tot implementeren en beheren. Het stimuleert innovatie en versoepelt het developmentproces. Zo biedt Azure niet alleen een robuust cloudplatform in meer dan 64 regio's, maar biedt Azure ook de on-demand capaciteit die AI nodig heeft.

Voordeel 5: Je eigen model kunnen 'trainen'

Bij het ontwikkelen van een oplossing die een aangepast of specifiek inzicht vereist, kan het nodig zijn om je eigen model te trainen om het resultaat overeen te laten komen met de specifieke behoeften. Maar vaak is het gebruik van tokens voor voorgetrainde modellen, zoals die van OpenAI, een efficiëntere en snellere aanpak. Hierbij kunnen developers gebruik maken van bestaande kennis zonder uitgebreide training.

Klaar om je bedrijf te transformeren met AI app-modernisatie?

AI en Azure Cloud zijn DE key elementen om het potentieel van jouw bedrijf volledig te benutten. Neem vandaag nog contact met ons op en om samen tot een een AI-gedreven oplossing voor je software te komen!